12 March 2011

Jangan Pandang Camera!!!



Huiyoo tajuk dah macam cter Jangan Pandang Belakang dah kan2? Kebetulan hari sabtu ni aku agak free dari sebarang aktiviti (tipuuuu... padahal tgah busy dengan competition Chem E Car, nak gi UTP dah tak lame dah wei adlina oi.. gi study nuh syuh syuh syuh), so aku mengambil kesempatan ni utk menjawab tag dari my lovely Honey

Syarat2nya mudah je:

1) Jadi follower blog empunya contest - DONE!
2)Pilih 1 GAMBAR sahaja tak kesah la gambar sorang2 ke gambar ramai ke gambar candid ke yang penting tak bole pandang camera hokeh
3) Letak banner contest dekat sidebar - DONE!
4) Tag 3 orang.. so aku decided nak Tag.. Jeng Jeng Jeng....

Najlaa - temanku yang jelita
Syafikah - si rama - rama
Raby - si cantik manis
Iqa - si comey lote

5) Tinggalkan link kat empunya blog - OK bos!

ok, let me tell you about the picture i choose.. so basically i'm choosing this picture

TADAAAAA!!!

Rasanya kalau tak gtaw pun sume orang boleh faham apa terjadi kan? Well picture speaks thousand of words. Tapi tak kire r nak cter gak.. Budak comey dalam gambar tu my lovely cousin, Izzul Syahmi, yang mana sekarang ni tinggal di ARAB SAUDI. Al - kisahnya, time tengah main2 dengan kakak dia and sepupu2 yang lain, kakaknya secara tidak sengaja telah melanggar dagu dia dengan handle basikal (handle tu besi) sehingga menyebabkan dagu dia berlubang woo. Darah tak payah cakap la, turun macam air terjun taw. Kteorng mmg bawa dia pergi hospital tapi memandangkan terlalu sakit, si syahmi ni meronta2 time doctor nak ubatkan dia. Kalau dibiarkan nnt dijangkiti bacteria pulak so alternative lain yang ibu dia buat ( Ibu dia yang baju hitam tu) ialah dengan cuba mengubati sendiri si syahmi tu. Aku (yang pkai baju and tudung kuning tu) plak pujuk2 dye supaya biarkan ibu dia ubat dagu dia tu sebab dia mengamuk tak mau kasi sape2 pun sentuh kecederaan dia, tengok la smpai berkerut2 muka dia time ibu dia nak ubatkan dia. Kenapa aku pilih picture ni? Bukan sebab picx ni cantik ke apa tapi sebab value yang ada pd picture ni. Picture ni menonjolkan sikap keibuan dan semangat kekeluargaan yang tinggi. Hihi

Well, aku tak mengharapkan kemenangan, tp kalau menang tu bersyukur sangat, so kepada kawan2 yg ditag, selamat menjawab tag. And kepada sape2 yang lain kalau nak join contest ni, dialu2kan sangat ok. Good Luck semua :D

6 comments:

Jamiel said...

good luck ye..

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

Thanks :)

josyu said...

haish,ini yg rase tercabar nie :P

ieqa said...

Oraitt, thanks!
Nanti ieqa jawab ehhh :))

rabiatul said...

menang hadiah ape?haha

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

Hada: Tercabar? Hahaha.. takpe, usaha lebih lagi oke?

Iqa: welcome dear.. haa jawab jgn tak jawab.. hahaha

Raby: Hadiah? Erkk.. den tak sure pulak dapat adiah apa.. hahaha xP