23 January 2011

Wall Climbing ♥

Huiyoo..dah lame xmenaip entry kan kann kannnnnn...? Idakler sudah tawar hati pada dunia blogging, cuma mencari termenanti masa yang susuai utk menaip, al maklumlah sudah memasuki sem baru kne la kurang2kan masa mengadap en Tomy saya ni utk tujuan yg kurang berilmiah..ceewaaah reason nak gempak je kann..

Mula - mula nk mintak maaf dlu kepada sesiapa yang telah menTAGging saya. Bukan lah sombong mahupun kerek terhadap kalian tp serius wa xda mase agi nk menjawab seribu satu persoalan anda ditambah pula dengan bebanan kerja sebagai seorang setiausaha bagi dua buah kelab dan AJK Kelab Explorasi (tergila kuasa la plak kan) yg menuntut wa memberi lebih masa kpd mereka. Seribu kemaafan wa pohon, dari hujung rambot hingga ke ujung kaki (skrip time raya..ekkekekek gelak kuda)

Oke oke udah udah ler merapu.. Back to the title.. Al kisahnya, semalam bersamaan dengan 22 January 2011 tahun gajah (merapu jer), aku and my Powerpuff girls telah berjaya meloloskan diri dari bumi terindah MICET ke Redtma di Ayer Keroh.. Horeyyy utk kami!! Hey, ingt senang ke kami nak mengigihkan diri bangun pagi pagi mandi ketar ketar air sejuk di pagi hari sabtu yang indah permai tu? Tapi dek kerana keGIANan, KETAGIHan dan keRINDUan yang melampaui batasan terhadap itu dinding batu, kami gagahkan jua diri ini..

The Powerpuff Girls

Pagi pagi la si Buttercup, which is miss Yayien, telah mengamuk membebel bla bla bla.. Reasonnya? Sbb ada ler org tuuuuu yang knon gigih gler paling smangat nak pergi kan tp last2 minit telah mengcancelkan diri. Ouh mmg sangat mensampahkan la kan org yang begitu tp aku relax cool jela, sbb aku mmg dah predict yang perkara begitu akan terjadi. Knonnya plan nk pergi kul 9 pagi, tapi last2 kul 10.30 baru atas jalanraya. Bukanlah sbb kami yang terkedek2 nak mekup bagai tapi sbb org lain yang knon2 nk ' I follow you' tapi cancel last minit gak. Sangat menguji kesabaran dan keimanan ye mereka2 tuh. Kecian my little Bubbles, cik zafirah kita sbb gigih menanti mereka yg knon2 nk ikut tu bersiap. Kan dah wasting times di situ. Len kali lau xnak ikut sila beritahu dengan pantas dan tuntas ye kawan kawan.

Sementara menantikan Blossom (Saya ler tuh) bersiap, Buttercup telah menyediakan bekalan roti utk kami makan dlm perjalanan nnt. Oh dye mmg mempunyai ciri2 ibu mithali ye wlaupun nmpak rock ala - ala penyanyi era 60an...oke oke part penyanyi tu aku tipu je.. Setelah si Bubbles tiba dgn kereta shomel beliau, kami un memulakan perjalan. Agak mengantuk memandangkan kami tdow lewat mlm sebelum tu tapi semangat tetap berkobar2 hokeh. Stelah bberapa puluh minit perjalan, kami tiba di destinasi. Xdapat dipastikan waktu ketibaan kami memandangkan masing2 agak terEXCITED maka terlupa nk tgk jam di phone. Tapi kegembiraan kami disentap kasar (ayat xbley blah) pabila mengetahui tempat tu FULL BOOKING.. Aigooo!!!! kecewa oh keciwa tapi yayien xputus ase, dye usaha jugak tuk dapatkan tempat bermain dan Alhamdullilah, akhirnya kami dibenarkan masuk. Maka..Bermulalah pengembaraan kami melawan GRAVITY..

Saat - saat menjadi spider woman.. Yihaaa!!

Sebelum memanjat haruslah berfoto gedix dulu di hadapan kamera

Climbing wall without safety rope so kne la plan dulu nak pijak and cengkam batu yang mane kalau tak jatuh plak kan

Buttercup yang asik nak tergelak je

Blossom and Buttercup

Blossom and Bubbles

Up and down.. Eh eh mama lihat tuh ada org terapung di udara lah

Bajek Project Runway pnyer model la nk posing g2 konon

Ni merupakan second time aku and Yayien berwall climbing and first time bagi Zafirah. Kt sana kami main dua jenis wall.. Wall yang guna tali safety and yang xperlukan tali.. Worr sangat syiok woo wa ckap sama lu. Trima kasih kepada abang abang pokcik pokcik yang sudi turun gelanggang tuk ajar kami cara - cara berwall climbing dengan mantopp gituh.. Sampai nak kne hambat ngan dahan kayu sbb kteorg bantai duk gelak gelak je time dorang mengajar.. Hahaha soryy ye kami tak sngaje.. Thanks yang tak terhingga jugak pd En Hassan merangkap pemilik Redtma ni coz bagi kami peluang wall climbing sampai lebam and turut menjadi sifu kami utk ajar teknik - teknik nak wall climbing. Walaupun letih and tangan bengkak - bengkak tapi sumpah kami puas hati yang xterhingga xtergambar dek kata - kata. To my powerpuff girls, thanks coz merealisasikan impian aku. Lain kali dtg sini agi eh? Sayang korang

Psstt.. Nanti nak bawa adik - adik aku lak dtg sini.. Sape nak join angkat tangan ;D

01 January 2011

1111

Harap2 masih sempat..

video

oke dah tgk vid? Abaikan perempuan over dlm vid tuh.. Sebelum semuanya berakhir, saya ingin mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU kpd semua. Semoga tahun ini menjanjikan yg terbaik utk kita semua. Yg lepas jadikn pengajaran dan iktibar. Oklah, tatatititutu...