07 April 2017

Kisah Laki Bini 1

Husband: Huiyooo you masak apa ni..?
Aku: I masak kari ayam

krukk krukk (Bunyi laki aku kunyah makanan)

Husband: Perghhhh sedap gila you masak kari, macam mamak (sambil senyih-sengih)
Aku: ......... Ni puji ke keji..? 😒

27 February 2017

Tora Kembali

TORA DATANG LAGI DENGAN...

Ecewah kemain hengko kan
Perut dah kenyang anak pun masih tidur
Maka izinkan hamba mengepost satu lagi post tak berilmiah
Kahkahkah Hastag kasicanlaaa

Kenapa nak menulis di sini sedangkan dah tau tiada siapa yang membaca..?
Sebab memang itu motifnya
Dah tau takde orang baca maka tempat ni jadi semacam diari alam maya la ewah
Nak post as status kat FB takleh dah pasal ramai kenalan
Nanti ada yang terluka, tak kurang juga yang mengecam
Maka di sinilah tempat nak geli gedik luahkan apa yang terbuku di hati

Bila cakap pasal luahan hati dah tentu-tentulah topiknya sukahatiakulah kan
Hanya my opinions dan bukan fakta
Nama blog pun tentang diri ini maka it's all about me
Makanya jangan la duk pertikai "Duhh siapa nak tau pasal kau wehh"

Update pasal diri sendiri sikit,
Alhamdullilah saya sudah bernikah dengan kekasih hati tersayang si Arumi Dasuki ku
Dan alhamdullilah dah ada anak pun, rezeki Allah kasi cepat syukur
Hero seorang, dah nk dekat setahun pun haa usianya
Dulu bekerja, mostly dalam bidang quality
Tapi la ni cheq dah berhenti kerja sejak ada anak
Nak fokus jaga anak, puas hati tengok anak membesar depan mata

So sekarang saya jadi surirumahtangga cemerlang
Buat business online sebagai side income
Siapa-siapa berminat boleh tengok page iolss

The Addelina's

Iolss jual pelbagai barangan dari oversea
Macam Gucci, Coach, Kate Spade, Fossil
Dan macam-macam lagilah
Handbag, jam, wallet murah-murah je awak
Serius rugilah kalau awak tak usha page tu
Selain tu ada jugak pakaian muslimah
Jubah, baju kurung, kebarung, kebaya
Dan produk kecantikan yang bebas bahan kimia merbahaya
Imanni Skinz, kosmetik organik habbatussauda No 1 di Malaysia

Itu je kot hahaha
Nanti kalau rajin lagi aku singgah sini lagi
Bila tu tak tahulah kihkihkih

Sehingga ketemu lagi
Babai..!