09 December 2010

20 things about me

da lame dah dpt tag ney dr ieqa, bru skunk nak menjawab,kecix hati membe tuh..sory la ieqa,saya bkn xmo jwb tp busy sgt sem ney..soryy..huhu..okeyh..teruskan dengan 20 things about me :
Get your own at ohmyspace.com

http://www.emocutez.com

ok la.. biar la adi wt dulu k.. ina 2 mmg bz memanjang.. BzzZZZzzzZZZzzz je lebih.. hahaha.. cmner ek nk wt mnde nih? hentam je lah.. lau salah sori eh.. =)

SATU
Muhammad Hadi Bin Mohd Hasan nama penuhku..

DUA
18 Oktober 1990 aq melihat dunia (yeke? ntah2 pejam mata dok nangeh)

TIGA
Berketurunan Jawa tp tidak pandai berbahasa Jawa langsung hatta menyebut nombor2 dlm bahasa Jawa sekalipun.. muahahaha

EMPAT
Masa tadika berambut skema (rambut belah tepi) + sedikit bedak di muka.. baju msuk dlm seluar tinggi sampai kne pusat.. hahaha

LIMA
Pernah kene marah dengan mak kaw2 giler dasat dan sadis sebab x reti membaca sebelum gi tadika. mak aq x puas ati aq x reti membaca. dier pulun aq kat umah pagi 2 padahal aq dah lewat dah nk gi tadika. pas2 bile aq dah reti (dengan keadaan menangis teresak-esak penuh kesyahduan selepas ditibai rotan mak) mak aq teman aq gi tadika dan explain la kat cikgu aq knpe aq lambat gi tadika pagi 2. dan menjadi kebiasaan, siapa yang dtg lewat kne bg salam kat kawan2 yg sudah duduk dlm barisan ketika itu. time 2 aq nangeh pon x abeh lg weh. paler otak tgh serabut, sakit lg kne tibai. last2 aq bg salam tp bukan ucap "assalamualaikum" tp aq pi bantai ucap "waalaikummussalam". haa.. kan da terbalik 2. pas2 aq trus di ketawakan oleh sume kawan aq. ape lagi, makin kuat r aq nangeh. malu beb.. damn..

ENAM
Hampir menjadi bisu sbb aq tertusuk pembaris kayu dlm tekak aq mase kecik2 dulu. doc 2 ckp, pembaris 2 tusuk tepi kerongkong. dier senget. lau straight, hah mmg aq dah taraf OKU dah skrg sbb xle ckp.

TUJUH
Pernah jatuh longkang mase kecik2 dulu (korang konfem penah gak an landing lam longkang? hahaha) tapi yang paling sadis skali time 2 jatuh skali dengan basikal. aq bawak basikal. then setan ape ntah duduk atas handle aq, tetibe aq rase handle basikal aq mcm xleh nk kawal. mcm jem la plk. so aq dgn happy nyer trus menuju ke arah longkang dgn jaya nyer. dah la tergolek dlm longkang, bole plk kne tindih dgn basikal 2. berat dowh. aq pon ape lg, mnx tolong la kot2 ade sape2 kat situ yg lalu tlg angkat basikal yg tindih aq nih. "tolong.. tolong.." lame gak aq minx tlg tp xde org tlg pon.. damn giler.. wt malu je xde org nk tlg aq.. dah la mcm ntah pape je jerit minx tlg.. ingat mcm citer pendek time skola rendah 2 ke. so aq dgn segala kudrat yg ade pon menolak blk ke ats jalan basikal 2 (kuat aq ni rupenyer.. hehe) dan balik ke rumah dgn ade kesan2 hitam seluruh badan kne lumut dlm longkang (eeeeeeuuuuwwwwwwwwww)

LAPAN
Jadi pengawas time skola rendah dulu dua tahun je. mase darjah 2 dengan darjah 3. mase dah nk masuk darjah 4 tu aq mnx cikgu ntuk xnk jd pengawas sbb tension dgn cikgu pengawas. hoho. bole plk dier ckp "kalau kamu stakat jd pengawas sbb nk berlagak dgn baju yg kamu pkai ni, baik tanggalkan! byk lg org lain yg bole jd pengawas!" aq dlm hati time 2 "wtf? mcm aq nk je jd pengawas. aq jd ni pon sbb cikgu klas aq suruh la!" oopppss.. time 2 xreti lg "wtf" ni k. otak bersih lg. hehe. tp rase x puas ati 2 ade la. ye la. sesedap ckp org nk blagak jd pengawas and x wt keje. budak bising pengawas kne marah. ape? kawan kami 2 pon same umur je pon dgn pengawas2 yang ade. mcm diorg nk dgr je ckp kami suh senyap and jgn wt bising.

SEMBILAN
Mase skola rendah dulu aq mmg aktif giler pegi pertandingan melukis dan mewarna. dalam sekolah atau luar sekolah. yang aq tak puas ati, aq slalu kalah dgn bebudak cina dan zul aiman. ok fine aq noob. haha. tp aq penah kalahkan bebudak cina masa pertandingan melukis dan mewarna muzium pekan pada tahun 2020. haha. aq design beb muzium 2. korang taw aq menang sbb pe? sbb design je pon. nmpk lg "up" la dari bebudak cina yg ade time 2 sbb aq tgk diorg time mewarna mmg perrggghhhh.. terbaik gilo tp bile tgk design, hahaha.. gua menang la.. gua punyer design nampak mcm bangunan canggih.. depa punya nampak mcm khemah je pon ada. haha. eh tak baik riak. berdose. tp time 2 aq dpt no 2 je.. no 1 budak pompuan melayu menang. ish. kalah lg. lau x silap, syamimi ilani dpt top 10 jgk. no 4 kot? dah lupe. hehe

SEPULUH
Dulu aq pegi skola rendah naik bas skolah. bas skolah kan pkai angin luar je. mane ade aircond2 nih. angin luar 2 kuat giler dan mampu merosakkan rambut yang dah aq sikat smart2 ni. so aq dgn selambanyer menutup tingkap bas kat tempat aq duduk dan org depan sbb xnk bg angin dr luar buat rambut aq berserabut kene angin kuat. pdulik pe org len ase panas. mmg jage giler la rambut nih. bile ade mcm jatuh skit je semangat gi betulkan kat tandas! lol! tp mase darjah 6 saya agak hipokrit sbb pakai songkok gi skola. hoho

SEBELAS
Mase skola menengah aq masuk SBP dan sering di ancam dan di ugut dan di denda senior. stakat ketuk ketampi beribu kali 2 dah lali. damn punyer org. perlu ke bg hukuman mcm 2? aq jd form5 xde pon nk hukum2 junior aq mcm 2. memandai je buat undang2 sendiri. atas alasan konon nk bg ade rase respek pon x payah la. wt org makin benci ade la. tp xpe la. benda da berlalu. biar kan je. aq pon xksah. tp yg x bole blah, ade sorg senior 2 tercabar dgn kata2 aq mase form2. dier panggil aq balik bilik pas2 ugut nk lempang muke sampai pecah muke aq. aq time 2 agak takut jugak la bile dgr dier ugut mcm 2. tp bukan takut kne lempang, tp takut lau dier lempang aq, konfem berbekas muke aq nih. pas2 parents aq dtg melawat setiap 2 minggu skali. sah2 la bapak aq tanyer "muke 2 knpe" nk aq jawab pe? ade mmber cium? ingat bapak aq bodo ke. dier lg lame dok ostel. konfem dier taw 2 bekas kne trajang ke sepak ke tumbuk ke. kng bapak aq desak suh tunjuk senior 2. konfem la bro yg bajet besar sgt dan gengster sgt 2 kne blasah balik sampai lunyai. aq xnk la cm2. so aq elakkan dr dipukul. ye la. takot je ade yg x merasa jawab SPM. koya la senior mcm 2. depan junior series. blakang2 dier gelak2 je. mcm aq xpenah jd senior je. aq taw sgt la. masing2 tgh nk tunjuk kuat. tunjuk kuat kat budak lembik cam aq ni wt ape. luar skola, pijak semot pon x mati. tp bkn sume senior mcm 2. yg baik, baik la. yg koya, koya la. hahahahaha

DUA BELAS
Tahun kegemilangan aq mase skola menengah ialah mase form5. rajin nk mampos doh aq time 2. balik2 add math. balik2 add math. sbb aq taw add math nih soalan dier susa and mcm tuttttt skit. so aq struggle la. xnk menyesal time spm (kat universiti semangat ini telah lenyap ok. haha) aim aq time 2 of cos mcm budak2 lain jgk. nk masuk UTP atau oversea. heh. padahal aq nk masuk UTP sbb kat situ ade court squash. 2 je. dan nk gi oversea sbb bole eksyen sket. hah, niat dah salah. so aq ditakdirkan x dpt gi oversea atau masuk UTP even dpt 6 1A 2 2A 3 3B.. hah ambik kau padan muka aq. (MARA nk student yg dpt A dlm sejarah, aq x dpt pon, mmg la x lepas!)

TIGA BELAS
Penah keje kat KFC selama sebulan setengah. 1st day aq keje situ, kenalan pertama yg dtg situ ialah ieqa. hehe. clap3. dah la tgh noob2 jeh x reti wt keje. time 2 aq mcm x dpt beza lg mane satu ieqa dan iera. ape ke bangang sgt aq nih ek? ye la. jarang jumpe kot. setahu aq muke lebih kurang same. sape yg sokmo jumpe 2 mmg la dpt bezakan. time ieqa mkn kt situ, rilek je aq tanyer "errr.. ni ieqa ke iera ek?" dier diam je pas2 jawab "ntah".. "ntah" dier 2 di sertakan skali dengan muke mcm agak bengang woo. rase bersalah lak x dpt beza member. aiseh. sori byk2 tp aq tau 2 ieqa. sbb 2 dier jawab "ntah". nk ckp "ya" kng sakit ati. jawab "bkn" kira menipu. hahaha (ni andaian je terhadap ape yg di fikir kan ieqa, lau salah sori)

EMPAT BELAS
Asyik citer life jek. nk bgtau pulak r menatang ape yg plg aq benci. ranking pertama of cos la babi. haha. babi mmg babi la. kotor do. geli aq nk pegang ape tah lg mkn. 2nd ialah lipas! ni plg damn skali. aq bkn takot lipas tp geli r. lau aq jumpe lipas, mmg berhati hati giler nk halau keluar. lau ade selipar, aq hempas lipas 2 dgn selipar sampai penyek mcm ayam penyek. yuuckksss! geli pulak teringat "juice" yg kuar dr badan lipas yg penyek 2 (maaf kpd sesiapa yg sedang makan kerana tiada amaran diberikan)

LIMA BELAS
Aq mmg minat layan anime. tp tak sume anime aq minat la. yg paling aq minat eyeshield 21. knpe aq minat? sbb aq rase anime ni tak mcm anime2 yg lain. anime ni penuh motivasi ntuk atlit2 sukan. aq bukan atlit tp aq suka bersukan. punyer la kipas-susah-mati anime ni sampai aq ade koleksi buku manga dier full! fuuyoh! doraemon aq pon tak full koleksi buku dier taw x. haha. bukan stakat buku je, aq beli pulak dvd anime dier drpd episode 1 sampai 145. siap ade dvd lagu lagi. hah. mmg fanatik abes. btw, yg anime still xde part yg blakang2. maybe mangaka dier x siap lukis lg kot? korang yg x pernah bace eyeshield 21 ni try la layan. sumpah best. berkobar kobar time bace.

ENAM BELAS
Game yang aq addicted ade byk. tp yg plg addicted sampai gado2 ngn ina ialah DotA. haha. dier bole kate aq lg sayang DotA drpd sayang dier! mane ader.. game ni mmg main lame la. mmg bole sampai sejam lebih. 2 yg x msg2 2. haha. lau terlalu terer atau terlalu noob, tak sampai setengah jam pon da menang atau kalah. tp aq byk kalah dr menang la. damn. susa la main online dan geng dgn org yg tau condemn je. pas2 bajet sendiri bagus sgt main. padahal x pro mane pon!

TUJUH BELAS
Aq mmg seorang yg kuat makan. mmg btol2 kuat mkn. setahu aq la an. mase kat kolej, berat aq 60++ je.. skrg.. ambik kau.. 75++.. mmg kaw2 bertambah berat badan. gemok je rase. time men tennis, alahai.. berat btol badan. makanan faveret aq pulut kuning + rendang ayam. mmg sampai tahap aq bole tibai sekuali 2 sorang2. rase mcm nikmat giler makan pulut kuning. time besdey, aq x minx tlg mak belikan kek tp mnx tlg buatkan pulut kuning. baru best..

LAPAN BELAS
Aq mmg suke layan bolasepak. team yg aq sokong chelsea bg liga perdana inggeris. alah, aq sokong chelsea sbb aq xnk sokong MU. 2 je.. haha. ntah nape benci MU. sbb dah ramai sgt kot fans MU? n aq jugak sokong team bolasepak MALAYSIA! yang ni mmg wajib sokong. aq cukup benci orang kutuk2 team bolasepak malaysia. nk kutuk boleh, jgn bg aq dgr, aq x suke. sbb org mcm ko ni la team bolasepak kekurangan supporters. tp yg aq x puas ati nyer, yg kutuk nih, main bola pon x reti. kaki bangku. aq tau la sbb aq penah tgk dier main bola. huh. tak pandai main tp nk condemn org yg mewakili negara? mcm bodo plk aq rse. and ade jgk yg pandai men bola and kutuk team malaysia. pandai pon tahap ko 2 national level pon mcm langit dan bumi. ade hati nk kutuk org. huh. p balik men bola komputer je la weh. aq benci fans malaysia yg mcm "lalang". pendirian tak teguh. kejap sokong kejap tak. menang puji. kalah kutuk. "F" ntuk kau. bile team EPL ko kalah, pandai ko backup ek? van der sar tersilap la, terry off form la, torres injured la, o0o.. pandai bg alasan nk backup. time team malaysia sendiri men and kalah, mcm2 kate tak membina yg kuar. sume kata2 yang mcm diri sendiri 2 tgh jd 1st eleven team barca.

SEMBILAN BELAS
Aq player tennis dan squash. lau rase nak main same, bgtau la aq eh? aq x hebat pon tp pandai la skit2. lau ade sape2 yang nk belajar pon boleh. aq bole ajarkan tp kene ade raket sendiri dgn bola sendiri la. lg senang. dah lame tak men squash ni. mesti kekok nk mampos lau main balik. tennis pon dah lame aq tinggal. final exam punyer pasal.

DUA PULUH
Lau korang ade cita-cita. aq pon ade jgk. aq sbenanyer time kecik2 dulu nk jd arkitek. tp tetibe malas lak nk jd arkitek sbb arkitek ni mcm bisnes je style dier. haha. then aq rase nk jd engineer. tp aq rase engineer mcm x best je. takot aq plant yang aq handle 2 meletup! mati aq. so aq decide nk jd lecturer. bole x? ade gaya ke r? ckp kat depan pon terketar ketar. hehe. xpe. soft skill ni aq try la baiki lg. dan ade cita-cita nk nikah dgn ina syg. (geli eh bace? pdulik pe. haha) jom nikah. haha. gatai gilo!

END~

p/s: ade typing error abaikan je. hahahahaha

3 comments:

ieqa said...

yang EMPAT tu memang bikin ieqa gelak kaw-kaw laa. HAHA lucu je :P

TIGA BELAS :

haha dun worry, no heart-feeling. err lucu jugak yg ni. phewww hahaa

*thanks akhirnya berjawab jgak. tunggu turn ina plak. hehe

Arumi Dasuki said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Arumi Dasuki said...

Oh. gelak kan pasal yg skema 2 yeh. haha. dah mmg mcm 2 pon. lol

bgus r no heart feeling (oh rupenyer "heart" bkn "hard", slame ni ingat kan "hard-feeling", nampak sgt noob BI x mcm ieqa terrer bi. haha) tp mmg ieqa wt muke bengang pon an. =)

jawab lambat ler sbb xnk la wt mende ni main2.. org da tag kne wat toi2.. 2 yg lambat 2.. haha.. oh tunggu la ina plk.. ntah bile la erk ieqa dpt bace yg ina punyer plk (kne perli skit biar terasa nnt dier wt ah cpt) =P