12 June 2010

budak setan dan mawar merah

al kisahnyer ari rabu yg lalu aku meneman my lil sister g hang out dgn her girlfriends, bru je alik dr PD dah kluar umah, xilang letih agi tp xpe,demi adik terchenta ku gagahkan jua diri ini.kakak mithali la katakan..cewaaahhh,prasan shial..terasa kemudaan kejap sbb sama taraf je ketinggian kami smpaikn her girlfriends xtaw aku ney kakak dye..kemba xseiras lain tahun la katakan..muahahaha...

tempat lepaking of course la ECM kn, masa noon, 8tvt menonton wayg.sbnrnyer aku tade niat un nk tgk wayang tp disebBkn tu plan dorg so aku ngikot jela. cter pilihan mstlah cter yg tgh meletop2 skunk,LAGENDA BUDAK SETAN.layan la jiwang kejap.hahaha

secara peribadinya,aku rase overall cter ney ok la.bole la wt isi masa lapang tp ta perlu la nk taruk hrpan yg terlalu tinggi kt cter ney.sbbnyer plot penceritaan(eh ke plot cerita? hentam jela labu)mcm laju sgt.aku taw la cter ney nk ikot novel dye kn tp mmg aku ase laju semcm je plot2 dlm cter ney.ilang ingtn,kawen,lari2,pregnant,deliver baby then mati..senang je idop..mmg terasa la keslackan tu sbb aku ta smpat feeling pape un(tataw la lau org laen ase cter dye mmg lame kn).agi satu,bab kata kwn aku cik PEQA,gurz yg knon2 menggntikn lisa yg slepas pembedahan tuh wrne kulit dye ta sme dgn warne kulis lisa.aii..pembedahan muka tp xkn la smpai wrne kulit un brubah kaler skali kot? mcm lari trus la mood tuh.nk2 cter dye sebijik sebuntat dgn sinopsis dlm paper so dh bole agak what's next.myb lau aku tataw jln cter dye akan jd lagi best kot?

pape un thumb up la utk babak que pkul lisa tuh..wah,mmg nmpk real ah smpai aku yg duk mengeluh kesakitan kt bawah tu..hahaha..babak pkul2 tuh mmg aku suke sbb sgt real,sakit,nk2 que mcm btoi tp xbtoi.eh? mksd aku kita dpt rase la konflik jiwa yg dialami que kn.bg aku,1 bnda yg mnyelamatkn cter ney ialah lagu dye.lagu dye best woO..tacing je lagu.hehe..pape un aku bkn la pengkritik filem yg berjaya so terpulang pd masing2 cmne nk describe cter ney.laen org laen pndgnnyer iye dop? aku ase aku lbey prefer novel kot wlaupn ta pnah bce novel dye..hahaha...

oh ya,mlm khamis tu aku dpt rose merah.abah kc..waahhh...romantik lah u ney abah,ney yg syg lbey ney.muaaahx..hehehe...dpt rose bru nk syg lbey,hampeh pnyer anak...wahahaha...tgk2..sy taruk dlm pasu cntik2 then letak atas meja,sy xbuang un..baik kn sy? kehkehkeh ;D

2 comments:

ieqa said...

wahh nape abah bg ros merah?
romantik~ hehe

ieqa tak tgk lg LBS T____T

Adi+Ina said...

iqa:
hahaha..abah dpt ros tu sempena majlis ape tah dats y he gave it to me..xkn nk buang lak,syg la plak kn..hehehe..

owh,tape2 jgn cdey..cter dye bse2 je..better cr novel..