11 November 2010

Tanda Tanya

Pernah xdengar kawan - kawan korg mengeluh atau merungut sebab parents mereka add mereka sbgai friends di laman sosial? Pernah terfikir tak mengapa mereka mengeluh atau merungut? Kenapa kita lagi bangga paparkan status "in relationship" kita daripada paparkan siapa parents kita? MALU ke parents kita add kita? Mengapa kita tak mahu approve parents kita? Bukankah bagus kalau parents kita tahu aktiviti kita?

Kalau orang lain xsuka ibu bapa mereka yang ade facebook dan seumpanya add mereka sbgai friend, saya punya pendapat yang berbeza. bagi saya, perkara seperti itu akan mengeratkan lagi hubungan anak dan ibu bapa. kan bagus gunakan teknologi yang dicipta utk perkara yang baik. ibu bapa kita boleh pantau kita yang kejauhan ney manakala kita sebagai anak boleh sentiasa mengetahui perkembangan kedua ibu bapa kita. ALLAH bagi kita akal utk cipta sesuatu yang bermanfaat pada kita, maka kita perlulah menggunakan ciptaan kita tu ke arah kebaikan, betul x? ni tidak, dah la buat dosa dengan upload pictures yang menambahkan dosa, status pula nak mencarut2 dan menjatuhkan serta mengaibkan org. kan dah jadi sia2 ciptaan tu. dosa pun jadi berganda.

Oh ya, tadi jalan2 kat wall mama. tibe2 ternampak mama post mcm ni;

"Hidup ini umpama sebuah coretan yang panjang. Apabila tangan keletihan, pena akan berhenti menulis"

terdiam ku membacanya lantas minda berputar ligat mencari yang tersirat disebalik yang tersurat

**********END**********

I LOVE MY FAMILY
http://www.emocutez.com

2 comments:

ieqa said...

tapi sayangnye, my parents tak berfacebooking =.=

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

hahaha..xpe,maybe mereka bz atau masih belum ada keinginan nk ber-fesbuk..jgn cdey2 ye