09 April 2011

Emosi

Andai aku pergi dahulu,
Masih tersisakah kasih sayang?
Masih terpendamkah rasa amarah?
Atau tangisan jadi peneman?

Andai aku pergi dahulu,
Usah diteriak pemergian,
Sedekahkan fatihah tanda ingatan,
Doakan aku aman tenteram.

Andai aku pergi dahulu....

********************END********************

To My Beloved Sister Nur Syuhada Binti Mohamad Aziz
Happy Birthday yang ke 17
dah besar kan so dah tak boleh noty2
kena dengar cakap mama and abah
kena jadi anak yang solehah
dah kena pandai jaga diri dan maruah
Don't trust men too much because they will hurt you
Don't involve with LOVE because LOVE will kill your heart
Selalu2 lah dekatkan diri dengan ALLAH
Jaga meowww baik2 sebab tu amanah dari ALLAH untuk kita
Kalau ade masalah, ingat yang you sentiasa akan ada orang yang support you, so jangan bertindak di luar kewarasan, ingat kita ada ALLAH tempat untuk mengadu
Jangan berputus asa jika gagal, ingat dan yakin yang ALLAH merancang sesuatu yang baik untuk kita
Jaga lah solat sebab solat akan membentuk peribadi kita
Rajin - rajinlah bace Quran supaya nanti Quran dapat bantu kita
Berkawanlah dengan orang yang mampu membawamu ke jalan yang diredhai ALLAH
Belajarlah rajin - rajin, supaya nanti dapat kerja yang bagus, sebab dunia sekarang sangat menekan kita untuk ada duit yang banyak bagi kelangsungan hidup
Bila dah bekerjaya dan kaya, jangan dan jangan pernah sesekali you melupakan mama and abah yang dah banyak berkorban untuk kita
Walaupun masing - masing dah meningkat dewasa, jangan sesekali bergaduh sesama adik - beradik, dan jangan sesekali memutuskan sillaturrahim sesama adik - beradik
Walaupun nanti masing - masing punya pasangan hidup, hubungan adik - beradik harus sentiasa mesra, jangan biarkan orang luar jadi penyebab kita bertelagah sesama sendiri
Jangan kedekut dengan rezeki yang kita miliki, bersedekah lah pada yang memerlukan
Ingat yang saya sangat - sangat sayangkan awak, dan sentiasa sayangkan awak walaupun saya dah tiada di dunia ini
I miss you I love you ♥
Semoga you selalu dalam rahmat ALLAH..Amin
Ku doakan yang terbaik buatmu adikku
Selamat melangkah ke alam dewasa :)

Yang sentiasa menyayangimu:
Nur Adlina Binti Mohamad Aziz

5 comments:

josyu said...

thanks sis..tp knpe tetibe sabit dgn nk pergi nie?

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

Hahaha.. Tula akibatnya bila emosi tak stabil, maka terciptalah puisi2 sedemikian :D

josyu said...

haa nampak lahh otak kamu bermasalah knn....relax sis..kalau rase emosi tak stabil pg solat,selawat byk2 :))

josyu said...

maka tlonglah stabilkan emosi anda secepat mungkin yea??hahahaha

Arumi Dasuki and Erma Alyssa said...

Hahaha otak saya bermasalah? Oke2 saya ikut nasihat anda. Thanks dear :D